Ciasto gryczane - ucierane z rabarbarem i cynamonem



Zanim osiągnęłam ten przepis miałam bardzo podobną wersję ciasta cynamonowego z rabarbarem. Niesamowicie w smaku przypominało płatki śniadaniowe cini minis, które bardzo lubię. Oczywiście to przeszłość, więc szukałam tego smaku w wersji dozwolonej :) 

Składniki na ciasto:
8 jaj
3/4 szkl maki gryczanej
2 lyzki maki koko
1 szkl ksylitolu
Plaska lyzeczka proszku do pieczenia
Cynamon wg uznania
Rabarbar w kawalkach
Bialka ubilam
Osobno ucieram zoltka z ksylitolem i dodaję maki proszek i cynamon. Jednolita mase łączę z bialkami. 



Wylewam na blaszke i ozdobilam rabarbarem. Piekę ok 40min w 180stopniach




Ciasto po upieczeniu można posypać cukrem pudrem z ksylitolu lub erytrolu :)



Osobiście to ciasto kojarzy mi się z doskonale wszystkim znanym Łasuchem <3

Komentarze

Popularne posty