Gryczane racuchy (bezglutenowe)


Gryczane racuchy placuchy to moja dzisiejsza kolacja. Choć wyszły naprawdę dobre, to jednak nie jest to posiłek moich marzeń. Jednak bez mięsa to nie jest "to".
Polecam jednak placuchy racuchy wszystkim łasuchom. Danie sprawdzi się doskonale jako śniadanie czy kolacja :) Dla małych i dużych ;)

Składniki:
- mąka gryczana
- jajo
- plaska łyżeczka proszku do pieczenia
- mały jogurt naturalny
- ksylitol

do miski wrzucamy jajo i jogurt, mąkę dosypujemy wraz z proszkiem do pieczenia cały czas mieszając. Konsystencja powinna byc dość gęsta. Ksylitol wg uznania można dodać już do ciasta lub go zmielić w młynku do kawy i posypać cukrem pudrem z ksylitolu. Ja dziś wybrałam opcję pierwszą, bo zajechałam młynek hehe ;)


Racuchy placuchy rosną :) Są fajnie puszyste :)
Wersja z ksylitolem w środku, podane z dzemem z cukinii i galaretki cytrynowej :)

Wersja z cukrem pudrem z ksylitolu <3


Smacznego :)

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty