Gryczane racuchy (bezglutenowe)
Polecam jednak placuchy racuchy wszystkim łasuchom. Danie sprawdzi się doskonale jako śniadanie czy kolacja :) Dla małych i dużych ;)
Składniki:
- mąka gryczana
- jajo
- plaska łyżeczka proszku do pieczenia
- mały jogurt naturalny
- ksylitol
do miski wrzucamy jajo i jogurt, mąkę dosypujemy wraz z proszkiem do pieczenia cały czas mieszając. Konsystencja powinna byc dość gęsta. Ksylitol wg uznania można dodać już do ciasta lub go zmielić w młynku do kawy i posypać cukrem pudrem z ksylitolu. Ja dziś wybrałam opcję pierwszą, bo zajechałam młynek hehe ;)
Racuchy placuchy rosną :) Są fajnie puszyste :)
Wersja z ksylitolem w środku, podane z dzemem z cukinii i galaretki cytrynowej :)
Wersja z cukrem pudrem z ksylitolu <3
Smacznego :)








Prosze o przepis na te galaretke z cukinii:)
OdpowiedzUsuńNie ma sprawy :)
Usuń:)
OdpowiedzUsuń