Wątróbka drobiowa z cebulką

Jak wątróbka, to tylko z cebulką :) Jest to bardzo zdrowe, pożywne i przede wszystkim smaczne danie ;) Zdaję sobie sprawę, że z wątróbką to jest tak, że albo ktoś ją kocha, albo nienawidzi. JA bez wątpienia należę do tej pierwszej grupy <3

W klasycznym przepisie wątróbkowym tuż przed smażeniem obtacza się ją w mące. Ja pomijam ten krok całkowicie :) Przycinam wszystkie zyłki i farfocle, wątróbkę myję a następnie porządnie osuszam przy pomocy ręczników kuchennych. Smażę ją na oleju kokosowym pod przykryciem. Cebulę duszę na osobnej patelni z masłem. Następnie cebulę przerzucam do wątróbki i dopiero teraz doprawiam solą i pieprze,. Całość razem dusze jeszcze pod przykryciem :)

Przy okazji powiem Wam, że miałam też okazję serwować wątróbkę z cebulą ale pieczoną w piekarniku. Jest bardzo pyszna. Ma niesamowicie aksamitny smak ;) Warto spróbować takiej wersji, chociaż moje serce zawsze pozostanie przy właśnie takiej, jaką tutaj opisałam :)

Podana z domowym ogórkiem kiszonym, czerwoną papryką na sałacie :) Danie bez węgli :)
Smacznego :) :*

Komentarze

  1. Hehe. Już ty wiesz, co o tym danku myślę �� tylko mi sumienie nie pozwala, bo kubki smakowe wyjątkowo są na "tak" ����

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty