Chlebek gryczano-arachidowy (bezglutenowy)
Chlebek to wciąż porządany produkt w naszej diecie. Ten jest bezglutenowy a dodatkowo ma lekko słotkawy posmak przez orzeszki.
Składniki:
0,5 kg mąki arachidowej/ migdałowej
05 kg mąki gryczanej
3 łyżeczki sody
3 jaja
900g jogurtu naturalnego/ kefiru/ maślanki
1/3 szklanki oleju
sól i zioła do smaku wg uznania
Sposób wykonania:
Właściwie wszystkie skłądniki wrzucamy do naczyniaq, wyrabiamy i wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach
Uwaga, z tej ilości wyjdą nam dwa chlebki, więc jeśli ktoś chce mieć jeden to wszystkie skłądniki przez pół :)
Smacznego <3
Składniki:
0,5 kg mąki arachidowej/ migdałowej
05 kg mąki gryczanej
3 łyżeczki sody
3 jaja
900g jogurtu naturalnego/ kefiru/ maślanki
1/3 szklanki oleju
sól i zioła do smaku wg uznania
Sposób wykonania:
Właściwie wszystkie skłądniki wrzucamy do naczyniaq, wyrabiamy i wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach
Uwaga, z tej ilości wyjdą nam dwa chlebki, więc jeśli ktoś chce mieć jeden to wszystkie skłądniki przez pół :)
Smacznego <3




Komentarze
Prześlij komentarz