chypsy ziemniaczane (solono - koperkowe)
Czasem w diecie przeciwgrzybicznej można się skusić na frytki, dlaczego więc nie zrobić domowych chipsów? Użyłam ziemniaków w czerwonej skórce - takie dostałam ze sprawdzonego źródła na wsi. Są znakomite zarówno do chipsów i frytek :)
Składniki:
ziemniaki 3-4 sztuki
olej
garnek lub frytownica
sól i koperek suszony
Ja użyłam frytownicy i oleju rzepakowego. Ziemniaki obieramy, myjemy, a następnie osuszamy. Ostrym nożem kroimy bardzo cieńkie plasterki. Smażyłam po kilka plasterków, żeby się nie posklejały. Po usmażeniu na złoty kolor wykładałam na ręcznik kuchenny, żeby je osuszyc z nadmiaru oleju. Do smaku posypałam solą i koperkiem <3
I wiecie co? Wyszły pyszne i chrupiące ;) Polecam




Komentarze
Prześlij komentarz