Karkówka z warzywami z szybkowaru
Taki obiad jest idealny, jeśli chcemy coś zjeść na szybko :) Szybkowar jest świetnym gadżetem do przyrządzania dań jednogarnkowych i to w przyspieszonym tempie. Osobiście najczęściej przygotowuję w nim mięsa :)
Skłądniki:
5 plastrów karkówki
1 duza papryka
2 cebule
poł szklanki wody
przyprawy: sól, pieprz, papryka czerwona, koper, natka pietruszki, czosnek
plastry karkówki posypujemy przyprawami i układamy na dnia garnka. Na wierzch wrzucamy pokrojoną papryke i cebulę. Podlewamy wodą. Zamykamy i dusimy ok 30 min. Karkówka jest idealnie miękka, nastomiast zarówno papryka, jak i cebula nadają lekkiej słodyczy całemu daniu.
Serwowałam z kaszą gryczaną i świeżymi warzywami <3
Smacznego Kochani :)
Komentarze
Prześlij komentarz