leszcz pieczony z cebulą i cytrusami


Dziś w menu rybka i to z Polskich jezior. W roli głównej leszcz :) Postanowiłam go upiec w piekarniku w towarzystwie cebuli i cytrusów :)

Składniki:
2 leszcze
cytryna
limonka
2 czerwone cebule
przyprawy: sól, pieprz, czosnek, koper i natka pietruszki

Rybkę dzielimy na dzwonki i posypujemy przyprawami. Cytrusy i cebulę kroimy w plastry.
Blaszkę nieco wysmarowałam olejem i dołożyłam troszkę masła. Położyłam krążki cebulowe. Na każdy krążek kawałek rybki. Z kolei na rybce po plasterku limonki czy cytryny. Rybkę zapiekałam ok 15 min w 200 stopniach. Żeby jej nie wysuszyć. W smaku wyszła mięciutka, delikatna, troszkę jakby była zrobiona na parze:)




Smacznego :)

Komentarze

Popularne posty