Kokosanki


Kokosanki, to mój odwieczny przysmak :) Tym razem zrobiłam je nieco inaczej, bo dodałam mąkę migdałową :P Nadają się idealnie jako deser, przekąska, czy na wynos :)

Składniki:
2 białka
60g ksylitolu
50g mąki migdałowej
100g wiórek kokosowych

Białka ubijamy na sztywno, potem dodajemy ksylitol i dalej miksujemy, aż do jego rozpuszczenia. Następnie wsypujemy mąkę migdałową i wiórki kokosowe i mieszamy łyżką, żeby połączyć składniki. Za pomocą łyżeczek wykładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Pieczemy ok 15 min w 180 stopniach cencjusza. Obserwujemy wypiek, gdyż czas pieczenia może się różnic w zależności od wielkości kokosanek ;)



Polecam i życzę smacznego Kochani <3


Komentarze

Popularne posty