talarki lub paluszki (bezglutenowe)
Skłądniki na porcję jak na zdjeciu:
50g tapioki
50g mąki gryczanej jasnej
2-3 łyżki oleju
ok 1/3 szklanki wody lub mniej
do smaku przyprawy:, pół łyżeczki soli i wg uznania np. czosnek lub bazylia czy oregano
Ciasto zagdniatamy dodając optymalna ilość wody. Następnie ja sobie ułatwiłam zdanie w taki sposób, że podzieliłam ciasto na kilka części, z każdej uformowałam walec (jak na kopytka) pokroiłam na drobne kawałki i każdy rozpłaszczyłam w palcach i ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w 200 stopniach do czasu, aż sie zarumienią. W przypadku paluszków również warto podzielić ciasto tak jak na kopytka, wtedy będą przybliżonej wielkości :)
Jak zawsze smacznego Kochani :* <3
Komentarze
Prześlij komentarz