Legalne krówki (wegańskie)
Właściwie,to całkiem przypadkiem wpadłam dziś na pomysł zrobienia dozwolonych krówek na bazie karmelu, który udało mi się zrobić :) Muszę Wam powiedzieć, że smakowo jest bardzo zbliżony do tego tradycyjnego cukrowego. Z racji doboru produktów krówki idealnie nadają się dla osób z dość mocnymi ograniczeniami dietetycznymi :)
Składniki:
90g mleka kokosowego
40g ksylitolu
30g oleju kokosowego
60g wody
40g masła orzechowego
Wszystkie składniki wkładamy do garnka i podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszając. Chwilkę to potrwa, ale wraz z podgrzewaniem masa zacznie gęstnieć i ciemnieć. Piękny kolor zawdzięczamy masłu orzechowemu, które z pewnością nie dominuje smakowo.
Po ostudzeniu masę przelałam do foremki na kostki lodu i teraz należy ją schłodzić w celu zastygnięcia :) W lodówce potrwa to dłużej, ale śmiało możemy schłodzić w zamrażarce :)
Smacznego Kochani <3
Składniki:
90g mleka kokosowego
40g ksylitolu
30g oleju kokosowego
60g wody
40g masła orzechowego
Wszystkie składniki wkładamy do garnka i podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszając. Chwilkę to potrwa, ale wraz z podgrzewaniem masa zacznie gęstnieć i ciemnieć. Piękny kolor zawdzięczamy masłu orzechowemu, które z pewnością nie dominuje smakowo.
Po ostudzeniu masę przelałam do foremki na kostki lodu i teraz należy ją schłodzić w celu zastygnięcia :) W lodówce potrwa to dłużej, ale śmiało możemy schłodzić w zamrażarce :)
Smacznego Kochani <3
Komentarze
Prześlij komentarz