Polędwiczki duszone w sosie własnym
Kolejną propozycją jest jak zawsze nie wymagające dużego nakładu danie, czyli polędwiczki duszone w sosie własnym :) Mięsko jest bardzo delikatne i kruche :) Można zaserwować z wybrana kaszą, ryżem czy makaronem razowym. U mnie tym razem padło na połączanie z brokułem <3
Polędwiczkę myjemy, następnie kroimy na medaliony ok 1-2 cm. Każdy lekko przyciskamy dłonie, bo jest to zbyt delikatne mięsko, żeby je rozbijać tłuczkiem. Posypujemy solą i pieprzem. Tajemnicą jest podsmażanie polędwiczek na patelni aluminiowej. Dość mocno się je przysmaża, a następnie zalewa szklanką wody i dusi na małym ogniu aż zmiękną :)
Smacznego <3
Polędwiczkę myjemy, następnie kroimy na medaliony ok 1-2 cm. Każdy lekko przyciskamy dłonie, bo jest to zbyt delikatne mięsko, żeby je rozbijać tłuczkiem. Posypujemy solą i pieprzem. Tajemnicą jest podsmażanie polędwiczek na patelni aluminiowej. Dość mocno się je przysmaża, a następnie zalewa szklanką wody i dusi na małym ogniu aż zmiękną :)
Smacznego <3



Komentarze
Prześlij komentarz