racuchy orkiszowe (bez drożdży) z dżemem śliwkowym
Sezon na jabłka trwa, więc trzeba korzystać
u mnie dziś racuchy z jabłkami z dżemem śliwkowym w wersji śniadaniowej 
idealne również na kolację
Także jeśli macie nadmiar
jabłek to śmiało zabierajcie się do pracy ;)
Składniki:
jabłek to śmiało zabierajcie się do pracy ;)
Składniki:
2jaja
2lyzki oleju
4 łyżki mleka roślinnego lub zwykłego
2 czubate łyżki mąki orkiszowej jasnej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki ksylitolu
2 jabłka
2lyzki oleju
4 łyżki mleka roślinnego lub zwykłego
2 czubate łyżki mąki orkiszowej jasnej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki ksylitolu
2 jabłka
Co do ilości jabłek to zależy od ich wielkości
moje papierówki są dość małe. Wszystkie składniki mieszamy w misce i wkrawamy kawałki obranego jabłka
☺ smażymy na patelni. Wyszły mało słodkie. Cała słodycz dania pochodzi od kwaśnego dżemu, który idealnie uzupełnienie ja danie
😍
przepis na dżem śliwkowy




Komentarze
Prześlij komentarz