deser jogurtowo - jeżynowy
od razu lub przechowywać w lodówce, ale sądzę, że zbyt długo tam nie zagości :P Oczywiście zamiast
jeżyn możecie użyć innych owoców :)
jeżyn☺
Składniki:
O,5l jogurtu naturalnego lub mleka kokosowego
200ml śmietanki 36% lub śmietanki kokosowej
Jeżyny
Ksylitol
O,5l jogurtu naturalnego lub mleka kokosowego
200ml śmietanki 36% lub śmietanki kokosowej
Jeżyny
Ksylitol
Śmietankę ubijamy z ksylitilem na sztywno i wstawiamy do lodówki, żeby była w chłodzie. W między czasie jogurt czy też mleko kokosowe dzielimy na pół. Do jednej z części wrzucamy jeżyny i ksylitol i blendujemy.
I teraz na zmianę dodajemy raz biały jogurt/mleko i to zblendowane z jeżynami. Co jakiś czas umieszczamy też całe owoce. Na wierzch nakładamy ubitą śmietankę. Udekorowałam jeżyna na czubku i płatkami kokosowymi. Smacznego
😍
I teraz na zmianę dodajemy raz biały jogurt/mleko i to zblendowane z jeżynami. Co jakiś czas umieszczamy też całe owoce. Na wierzch nakładamy ubitą śmietankę. Udekorowałam jeżyna na czubku i płatkami kokosowymi. Smacznego



Komentarze
Prześlij komentarz