deser jogurtowo - jeżynowy

Obraz może zawierać: deser, napój i jedzenie


Szybki i lekki deser jogurtowo-jeżynowy  Idealny na upały :) Tak przygotowany można śmiało zjeść

od razu lub przechowywać w lodówce, ale sądzę, że zbyt długo tam nie zagości :P Oczywiście zamiast


jeżyn możecie użyć innych owoców :) 


jeżyn☺
Składniki:
O,5l jogurtu naturalnego lub mleka kokosowego
200ml śmietanki 36% lub śmietanki kokosowej
Jeżyny
Ksylitol
Śmietankę ubijamy z ksylitilem na sztywno i wstawiamy do lodówki, żeby była w chłodzie. W między czasie jogurt czy też mleko kokosowe dzielimy na pół. Do jednej z części wrzucamy jeżyny i ksylitol i blendujemy.
I teraz na zmianę dodajemy raz biały jogurt/mleko i to zblendowane z jeżynami. Co jakiś czas umieszczamy też całe owoce. Na wierzch nakładamy ubitą śmietankę. Udekorowałam jeżyna na czubku i płatkami kokosowymi. Smacznego 😍

Komentarze

Popularne posty