drobiowe różyczki i "ruski" kotlet


Drobiowe różyczki i "ruski"kotlet
Tak tak... Ruski bo z farszu do pierogów. Tyle, że ziemniaki skrobiooporne 😋 dodam, że w panierce z płatków jaglanych 🙂
Czyli dosłownie robimy farsz jak do pierogów ruskich. Z tym, że ziemniaki gotujemy dzień wcześniej. Zostawiamy je do ostygnięcia a następnie wkładamy do lodówki na noc. Te czynności sprawia, że skrobia będzie oporna. Ziemniaki przeciskamy przez prasę, dodajemy twaróg przeciśnięty również przez praske, zeszkolna cebulę, jajko, pieprz, sól i natkę pietruszki. Wyrabiamy mase i formujemy z niej kotleciki. Każdy turlamy w.platkach jaglanych i smażymy.
Różyczki:
Pierś z kurczaka kroimy na długie paski w zdluz piersi na szerokość ok 1-2cm. Przyprawiamy przyprawa do kurczaka be cukru
Plastry szynki kroimy również na paski. Na plastrze piersi kładziemy szynkę i zwijamy ślimaka. Nakłuwamy wykałaczką i smażymy na patelni. Szynka puszcza aromat wędzenia, który przenosi się na mięso. Jest bardzo aromatyczne
Smacznego 😍😘

Komentarze

Popularne posty