pierś z kurczaka w sosie koperkowo-serowym
Składniki:
Pojedyncza pierś z kurczaka
Puszka mleka kokosowego
2 łyżki mąki orkiszowej
Pół szklanki wody
Mozarella X1 kula
Przyprawy: koperek, sól, pieprz, czosnek
Pojedyncza pierś z kurczaka
Puszka mleka kokosowego
2 łyżki mąki orkiszowej
Pół szklanki wody
Mozarella X1 kula
Przyprawy: koperek, sól, pieprz, czosnek
Pierś kroimy na plastry, bądź kawałki i podsmażany na patelni aż się zarumieni. Następnie zalewamy puszka mleka kokosowego i przyprawiamy solą, pieprzem, koperkiem i czosnkiem. Chwilkę podsmazamy na małym ogniu.Do połowy szklanki wody dodajemy mąkę i mieszamy, aż się równomiernie rozmieszczone. Wlewamy na patelnię z mięsem i chwilkę gotujemy mieszając. Sos nam zacznie gęstnieć. Na koniec dodajemy jedną kulka mozarelli pokrojonej w kawałki. Mieszamy chwilę, aż się rozpuści.
W między czasie warto ugotować makaron, tu jest właściwie dowolność. Smacznego <3
Nie eyswietla sie poprawnie cala tresc dania jak je przygotowac tylko jest zaciemnione pole a pod nim ledwo co widac jak to danie przyrzadzic. Na bialym polu widac do momentu przyprawy:koperek sol pieprz i czosnek i dalej nic. Nie wiem czy tylko ja tak mam. Czy moze jaki bląd podczas wstawiania posta.
OdpowiedzUsuńPrzepyszne danie z talerza zniknelo w mig. Polecam
OdpowiedzUsuńbardzo się ciesze :)
UsuńJest Pani genialna! dzięki Pani wiem co mogę jeść I nie ubolewam nad dietą! dziękuje😊
OdpowiedzUsuń