Krucha tarta jaglana z serem o smaku cytrynowym


Krucha tarta jaglana z serem o smaku cytrynowym 馃構馃槑
Ciasto:
100g mas艂a
275g m膮ki jaglanej
1jajo (50g bez skorupki)
90g ksylitolu
Wszystkie sk艂adniki mieszamy i zagniataniu ciasto. Wyklejamy blaszk臋 i wk艂adamy do lodowki. Na 30min.
Masa serowa
250g twarogu
1jajo du偶e
0,5szklanki ksylitolu
40gbezglutenowego budyniu
Sk贸rka z cytryny start膮 na drobnych oczach
Sok z po艂贸wki cytryny
Twar贸g blendujemy na g艂adko. Nast臋pnie dodajemy sk贸rk臋 z cytryny, sok, budyn, 偶贸艂tko i ksylitol i miksujemy a偶 do zmieszania si臋 sk艂adnik贸w. W osobnej misce ubijamy bia艂ko. Nast臋pnie mieszamy mas臋 serow膮 z bia艂kiem. Wylewamy na ciasto i na wierzch 艣cieramy jeszcze troszk臋 sk贸rki z cytryny. Pieczemy w 180 stopniach ok 30min. Tu zale偶y od wielko艣ci blaszki i grubo艣ci ciasta. Obserwujemy 馃檪
Na wierzchu mo偶na udekorowa膰 owocami 馃檪


Komentarze

Popularne posty