Makaron z cukinii z duszoną cielęciną
Makaron:
1mala cukinia
Łyżka oleju kokosowego
Sól do smaku
1mala cukinia
Łyżka oleju kokosowego
Sól do smaku
Cukinię myjemy i odcinamy końcówki. Osobiście nie obieram młodej cukinii, bo skórka jest miękka. Ścieramy na grubych oczach na tarce takim długim ruchem, żeby nasz makaron był dłuższy. Można oczywiście użyć specjalnej maszynki do takiego makaronu 😉
Wrzucamy na patelnię z olejem kokosowym i chwilkę podsmażamy, aż zmięknie. Na koniec solimy.
Wrzucamy na patelnię z olejem kokosowym i chwilkę podsmażamy, aż zmięknie. Na koniec solimy.
Cielęcina:
Cielęcina wg uznania u mnie ok 200g
Łyżka oleju kokosowego
Pół szklanki wody
Sól
Pieprz
Czosnek
Koperek
Cielęcina wg uznania u mnie ok 200g
Łyżka oleju kokosowego
Pół szklanki wody
Sól
Pieprz
Czosnek
Koperek
Mięso umyłam, pokroiłam i wrzuciłam na patelnię podlewając woda i dodając olej. Dusiłam do miękkości. Dopiero jak zmieniłam doprawiłam. Cielęcina jest bardzo delikatnym i aromatycznym mięsem i nie ma co przesadzać z przyprawami 🙂
Smacznego 🙂
Komentarze
Prześlij komentarz