Sandacz w cebulce
Kasacie sandacza? To jedna z moich ulubionych ryb😍 tutaj w otoczeniu cebulki, smażona na maśle klarowanym. Przyprawiona solą, pieprzem i koperkiem, bo tak wspaniałą rybę należy tylko delikatnie wzbogacić 😋
Nie ma tu znaczenia, czy użyjemy fileta czy mamy rybę w calosci- możemy przygotować. W formie dzwonków. Myjemy rybkę, osuszamy, kroimy na kawałki i przyprawiamy solą, pieprzem i koperkiem 🙂 smażymy na maśle klarowanym.
Cebulę kroimy w piórka i podsmażany na małym ogniu, aż się zeszkli. Delikatnie solimy i podajemy z rybką 🙂
P.s. u mnie jest to jedno z dań Wigilijnych i szczerze nie wyobrażam sobie świat bez sandacza ❤
Smacznego 🙂😉
Nie ma tu znaczenia, czy użyjemy fileta czy mamy rybę w calosci- możemy przygotować. W formie dzwonków. Myjemy rybkę, osuszamy, kroimy na kawałki i przyprawiamy solą, pieprzem i koperkiem 🙂 smażymy na maśle klarowanym.
Cebulę kroimy w piórka i podsmażany na małym ogniu, aż się zeszkli. Delikatnie solimy i podajemy z rybką 🙂
P.s. u mnie jest to jedno z dań Wigilijnych i szczerze nie wyobrażam sobie świat bez sandacza ❤
Smacznego 🙂😉
Komentarze
Prześlij komentarz